Teknikordbog

Accesstid:
Bruges som regel som mål for hastighed på computeres harddiske. Det er den tid det tager at hente data fra en lagringsenhed. 
ADSL:Forkortelse for Asymmetric Digital Subscriber Line (Asymmetrisk digital abonnement forbindelse). Den mest anvendte type højhastighedsinternet i dag. Det asymetriske ligger i at den hastighed man sender med er lavere end den man modtager data med.
Relaterede emner: HDSL, VDSL, xDSL
Aktiv enhed:En enhed i et net, som kun fungerer når den er tilsluttet strøm. Det er typisk forstærkere af forskellig art.
Ampere:
Ofte forkortet A, er et udtryk for en støms styrke. 
Amplifier:
Et engelsk ord for en forstærker
Amplityde:Er et mål for størrelsen på en udsving
Analog:Analog betyder "svarende til " eller "i lighed med". Analog lydgengivelse er f.eks. En traditionel LP-plade, hvor en pick-up opfanger en "lydbølge" på en plade og sender denne bølge frem til en forstærker, som videresender til højtaleren. Den lydbølge der sendes ud på højtaleren er således identisk med den lydbølge pick-upŽen opfanger på pladen. 
ANSI:
American National Standards Institute. ANSI skal fremme den amerikanske konkurrenceevne ved at arbejde for "frivillige" standarder på en række områder.
APL:Forkortelse for Application Programming Interface.
ASCI:
"American Standard Code for Information Interchange". Hvert bogstav vi bruger på en computer har en "binær" talværdi, og den mest anvendte kaldes ASCII.
Relaterede emner: EDBDIC, BCD.
Asynkron:
ATM:Asynchronous Transfer Mode.
ATSC:Advanced Televison System Committee. En international "non profit organisation" som arbejder for fælles standarder for  TV-broadcast.
Relaterede emner: DVB, SCTE, ECCA
Attenuator:Dæmpningsled som tilpasser et antennesignal eller en mikrofon
Audio:Fællesbetegnelse for lydsignaler- og udstyr.
Audiovisuel:
Dæmpningsled som tilpasser et antennesignal eller en mikrofon.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

"Fordi du stiller krav til kommunikation"

Lej en kommunikationsmedarbejder